Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

Ju jitsu sommerleir - 26-28 juni 2009! - Oppdatert 26/6 2009 - kl. 21.30

 

OBS: Det er fullt mulig å delta uten forhåndspåmelding, samt å bestemme deg i siste liten for å delta - uansett, det er fint om du sender oss en melding per e-post hvis mulig :-)

Tider for forelesninger er nå fastsatt. Timeplan for lørdagen og søndagen er også klar.

Endelig - nå nærmer vi oss ennå en gang "Årets Vakreste Ju Jitsu Eventyr": Sommerleiren 2009 (fre-søn, 26-28 juni). Med andre ord er det igjen på tide å tenke på å finne frem utstyr og pakke treningsbagen! :-) En nedlastbar brojyre kommer med det aller første. Dog finner du (forhåpentligvis) all nødvendig informasjon her. Du kan laste ned en foreløpig "teaser" her.

De tre foregående samlingen på Bygdøy 2006, 2007 og 2008 ble alle mottatt med stor entusiasme fra deltakerne; masse fornøyde mennesker og bare gode tilbakemeldinger.

Tidligere år har vi som kjent avholdt rene Ju Jitsu Norge sommerleirer, mens vi nå også ønsker å vise bredden av ju jitsu i Norge. Du vil derfor finne ulike ju jitsu stiler representert (herunder selvsagt JJN), sports jujutsu (kamp), brasiliansk jiu-jitsu (grappling), praktisk selvforsvarstrening m.m. En forhåpentligvis rikholdig og spennende meny!

Nedenfor finner du all informasjon du trenger i forbindelse med denne samlingen. Les all informasjon nøye! Skulle det ellers være noe, er det bare å sende oss en e-post. Du kan kontakte Torbjørn Arntsen på tlf. 936 55 285.

Nytt av året:

Det blir en rekke endringer ved årets samling. For det første avholdes samlingen på et nytt sted, mer sentralt i Oslo. Se mer info nedenfor.

Vi kommer til å ha en rekke spennende, interessante og nyttige forelesninger i løpet av lørdagen og søndagen. Disse vil være åpne (og kostnadsfrie) også for foreldre, foresatte og andre interesserte. Mer info lenger ned på siden.

Det har også vært ønsket flere inndelinger av treningen etter nivå, blant annet egne timer for de høyest graderte utøverne. Vi avholder derfor også egne klasser for sortbelter i år. Videre har det også vært ønsket noe lengre klasser (for voksne), og vi vil derfor i år forsøke dette.

Dernest har vi i år bestemt oss for å gjennomføre en gratis helgesamling for barn (i grunnskolealder). Dette vil foregå lørdag og søndag. Igjen finner du mer informasjon lenger ned på siden. Det eneste som betales for barna er en symbolsk sum for mat og drikke. Vi serverer lunch begge dager.

Siden det er gode kjøkkenmuligheter på stedet vil vi servere lunch (brød og div. pålegg, samt drikke) til deltakerne hver dag for de som måtte ønske dette. Nærmere info kommer.

I år har vi valgt å konsentrere samlingen over tre dager (fredag, lørdag og søndag) - to dager for barna. Det blir også mulig å få med seg en gratis trening torsdag kveld for de voksne som måtte ha anledning til, og ønske om dette.

Hvor foregår samlingen?:

Samlingen blir også i år avholdt i kampkunstsenteret i Nydalen (hvor blant annet Oslo Ju Jitsuklubb har lokaler). Du finner nærmere veibeskrivelse og kart ved å klikke her. Lokalene er av topp standard (ble tidligere brukt av Operaballetten). Det er svært kort vei til bane, trikk, tog og buss (herunder flybuss). Ikke minst er det gratis parkering rett utenfor :-)

Lokalene har store, lyse og trivelige garderober, utstyrsshop, eget kjøkken og oppholdsrom m.m. Det vil evt. også (sannsynlivis) være mulighet for å få vasket treningstøy for de som skulle ha behov for det.

Når skjer samlingen?:

Vi avholder "årets vakreste ju jitsu eventyr" over tre dager i juni: fredag 26, til og med søndag 28 juni. Du kan selvsagt være med en, to, eller alle dager etter ønske. Voksne kan om de ønsker også få med seg en ekstra trening på torsdag kveld

Egen, gratis samling for barna:

Som nevnt vil vi i år gjøre et fremstøt for å tilby god, morsom, allsidig og spennende trening for barn i skolealder (7 til 12-13 år). Det eneste som evt. vil koste noe er lunch hver dag - alt annet bekoster vi! Denne spesielle samlingen foregår lørdag og søndag. Du kan laste ned et kort infoskriv om denne samlingen her.

Barna vil ha regulær trening på formiddagen - frem til lunch. De vil få full oppfølging av dyktige, motiverte voksne instruktører og medhjelpere. På ettermiddagen vil vi ha ulike leker som utvikler koordinasjon, evne til samarbeid m.m.; samtaler om hvordan man bedre kan takle mobbing; vise video; la barna holde oppvisninger for hverandre osv. Foreldre og foresatte er selvsagt hjertelig velkomne hele veien!

De ungdommene som evt. ønsker å delta på den vanlige samlingen sammen med de voksne kan fritt gjøre det. Pris er da som for de voksne (se nedenfor). Det forutsettes at disse ungdommene er store nok til å klare seg selv, evt. har med foresatte.

Det kommer et eget skriv om samlingen for barn og unge. OBS: Det er begrenset plass for barna på leiren - vær tidlig ute med forhåndspåmelding! (se 'Forhåndspåmelding' lenger ned på siden).

Innsjekking:

 

Torsdag:

Fredag:

Lørdag:

Søndag:

09:15 - 09:45

 

 

Innsjekking

Innsjekking

12:30 - 13:00

 

Innsjekking

 

 

Barna sjekker selvsagt kun inn lørdag og søndag...

Vennligst sørg for å være ute i god tid - vi starter presist!
Det kan også bli enkelte endringer i tidene frem mot samlingen.

Timeplan voksne, lørdag og søndag:

 

Sal 1:

Sal 3:

10:00 - 11:10

Mouliko, Nivå 2*

Alain Sailly, Nivå 1*

11:15 - 12:30

Margareth Aase, SJJ - Alle

Torbjørn Arntsen, Selvforsvar - Alle

12:30 - 13.15

Pause, lunsj

Pause, lunsj

13:15 - 14:25

Alain Sailly, Nivå 2*

Kim Taraldsen, Bakke Nivå 1*

14:30 - 15:40

Ronny Sandberg, Nivå 1*

Alain Sailly, Høyere graderte**

15:45 - 17:00

 

Alain Sailly, Alle (30 min). Deretter tøying

16:00 - 18:00

Graderinger, JJN

 

* 'Nivå 1' beskriver de høyere gradert, 'Nivå 2', de lavere graderte (voksne). Inndelingen gjøres ut fra et ca. middeltall. Avgjøres lørdag morgen.

** 'Høyere graderte' er i utgangspunktet sortbelter. Dog vil vi kunne åpne denne timen for nivået under også.

Søndag:

 

Sal 1:

Sal 3:

10:00 - 11:10

Kim Taraldsen, Bakke - Nivå 2*

Mouliko, Nivå 1*

11:15 - 12:30

Alain Sailly, Høyere graderte**

JJN

12:30 - 13.15

Pause, lunsj

Pause, lunsj

13:15 - 14:25

JJN, Karl Fredrik Skjørshammer, JJN

Alain Sailly, Alle

14:30 - 15:40

Ronny Sandberg, Nivå 2*

Rune Henrichsen, Nivå 1

15:45 - 17:00

 

Alain Sailly, Alle + massasje/streching

 

Torsdag:

Fredag:

Lørdag:

Søndag:

10:00 - 11:10

Trening, økt 1

Trening, økt 1

11:15 - 12:30

 

 

Trening, økt 2

Trening, økt 2

12:30 - 13.15

 

 

Pause, lunsj

Pause, lunsj

13:15 - 14:25

 

Trening, økt 1
Kyoshi Sailly*

Trening, økt 3

Trening, økt 3

14:30 - 15:40

 

Trening, økt 2
Kyoshi Sailly*

Trening, økt 4

Trening, økt 4

15:45 - 17:00

 

Trening, økt 3
Kyoshi Sailly*

Trening, økt 5

Trening, økt 5

16:00 - 18:00

Tester, dangrader

18:00 - 20:00

Ekstratrening

Timeplan barn:

 

Lørdag

Søndag:

10:00 - 11:00

Trening, økt 1
Torbjørn Arntsen

Trening, økt 1
Alain Sailly

11:00 - 12:00

Trening, økt 2
Ronny Sandberg

Trening, økt 2:
'Fancy kicks' time

12:00 - 12.45

Pause, lunsj

Pause, lunsj

12:45 - 13:45

Video

Video

13:45 - 15:00

Trening, leker

Trening, leker

15:00 - 16:00

Oppvisn., prat m.m.

Oppvisn., prat m.m.

Vennligst sjekk inn god tid - vi starter presist!
Det kan også bli enkelte endringer i tidene frem mot samlingen.

Timeinnhold og instruktøroppsett:

Innholdet i de ulike øktene vil foreligge rett før samlingen. Uansett kan vi love en rikholdig, spennende og utbytterik "meny" :-)

Siden dette er en ju jitsu samling som er åpen for alle, har vi også i år valgt å invitere kyoshi Alain Sailly fra Frankrike som hovedinstruktør. Hans ju jitsu stil heter Goshindo. Her følger en foreløpig oversikt over instruktørene på samlingen:

Kyoshi Alain Sailly, 7. dan:

Kyoshi Sailly er uten tvil en av verdens desidert mest respekterte, komplette, erfarne og bereiste instruktører. Vi har hatt gleden av hans kunnskaper i mange år av en rekke årsaker. Først og fremst er 'Den Franske Panteren' en motiverende og hyggelig person. Dernest har han et utvalg av teknikker og metodiske tilnærminger som få andre er i nærheten av. Selv om vi har kjent ham lenge slutter han aldri å overraske.

Kort og godt er kyoshi Sailly den personen vi går til når vi ønsker å vite hvordan en bevegelse, teknikk eller metode kan trenes og utføres optimalt og korrekt. Med ett ord: Kvalitet! Med bakgrunn som topp judo og sambo fighter, instruktør for antiterror politiet i Sveits med mye mer, har han masse å tilføre uansett hvilket nivå du befinner deg på.

Mouliko Halén sensei, 6. dan aikido:

Halén sensei er utvilsomt norges mest erfarne og dyktige aikido instruktør. Han begynte med karate i 1972, og trente det i 2 år. Han begynte deretter med opp aikido i 1973. Han er gradert til 6. dan aikido, 3. dan Daito Ryu Aikijutsu og 1. dan Katori Shinto Ryu (tradisjonell bujutsu). Til daglig jobber han med energimassasje i sitt eget institutt.

Mouliko underviser alltid med et enormt engsjement og en stor treningsglede, og vi ser frem til hans timer! Ikke minst vil vi se hvor mye som faktisk er felleseie mellom aikido og jujutsu, og derav også andre kampformer.

Shihan Rune S. Henrichsen, 6. dan ju jitsu:

Henrichsen sensei er leder av Ju Jitsu Norge, en stilart han var med å starte i 1985. Han har trent ju jitsu siden 1976, vært en av de ledende instruktørene i Norge i 30 år og skrevet flere bøker om Ju Jitsu. Rune har i mange år arbeidet med etablering, drift og utvikling innenfor treningssenterbransjen i Norge og utlandet. Han arbeider til daglig som selvstendig næringsdrivende.

Rune Schou Henrichsen hadde i mange år et sterkt engasjement i norsk karate. Han har bla 6  NM gull, flere Norgescupseire og sterke plasseringer i EM og VM. Han har vært landslagstrener og fast deltager i trenerteamet, bla sammen med verdensmester Stein Rønning.

Rune Schou Henrichsen er opptatt av å formidle Ju Jitsu som selvforsvar og tradisjonell Budo. Han har et bredt perspektiv på arten, og det mangfoldet av teknikker og muligheter som ligger innenfor begrepet Ju Jitsu. Han mener at treningsprinsipper hentet fra toppidretten må integreres, også i trening av tradisjonell Ju Jitsu, dersom utøverne skal utvikle seg. Han er kjent for kontinuerlig søke å få frem det beste i hver enkelt utøver via kvalitetsstyrt trening og veiledning.

Shihan Torbjørn Arntsen, 6 dan ju jitsu

Torbjørn Arntsen har trent Ju Jitsu siden 1980 og er ledende instruktør i JJN sammen med R. Henrichsen, og K-F. Skjørshammer. I likhet med Henrichsen er han formelt tildelt tittelen 'shihan' av World Kobudo Federation, og de er norges høyest graderte ju jitsu instruktører.

Arntsen vektlegger alltid et sterkt, kvalitetsstyrt selvforsvarsfokus på sine treninger, og er opptatt av at elevene skal trives og lykkes.

Han utviklet i sin tid selvforsvarsdelen i trener-2 utdanningen til Norges Kampsportforbund, og er flittig benyttet som selvforsvarskoordinator, instruktør og foreleser for andre stilarter, klubber og organisasjoner, blant annet Mudo-kjeden (taekwondo). Han har skrevet en rekke bøker og artikler om kampkunst, ju jitsu, konflikthåndtering og selvforsvar.

Til daglig driver Torbjørn et konsulentfirma som avholder opplæringsprogrammer i konflikthåndtering, risikoanalyse, voldsforebygging, praktisk samhandling og kommunikasjon for yrkesutøvere som utsettes for vold, trakassering og trusler. Han har undervist disse programmene i over 20 år. Han er en lidenskapelig opptatt musiker og gitarist.

Renshi Karl-Fredrik Skjørshammer:

Renshi Karl-Fredrik Skjørshammer er gradert 5. Dan sort belte. Han er hovedinstruktør og fagansvarlig i Bærum Ju Jitsu Klubb. Han er også en av tre hovedinstruktører og systemutviklere innenfor stilarten, Ju Jitsu Norge. Karl-Fredrik startet sin Ju Jitsu-karriere som barn i Oslo Ju Jitsu Klubb i 1980. Han har vært instruktør siden 1984 og var i mange år hovedinstruktør i Oslo Ju Jitsu Klubb (senere KICK kampsportsenter). Han har vært en hyppig benyttet instruktør i Norge og i utlandet i over 20 år.
Karl Fredrik etablerte, trente og deltok i Ju Jitsu Norges Demoteam gjennom mange år. Dette teamet ble kjent for sine kraftfulle og kreative oppvisninger i kampsportmiljøet i Norge og utlandet.  Karl-Fredrik har konkurranseerfaring fra Karate og Ju Jitsu og ble norgesmester i Ju Jitsu fighting i 2002. Imidlertid er det Ju Jitsu som tradisjonell Budo, selvforsvar og kunstform som ligger hans hjerte nærmest.
Karl-Fredrik er utdannet fysioterapeut med spesialisering i Psykomotorisk fysioterapi. Har mange års erfaring fra arbeid i psykiatrisk sikkerhetsavdeling, og senere arbeid med barn og ungdom. Han har også i flere år arrangert kurs i forebygging og håndtering av vold for spesielt utsatte yrkesgrupper. Arbeider i dag som privatpraktiserende psykomotorisk fysioterapeut.

Ketil Inderberg sensei, 4. dan ju jitsu

Ketil Inderberg er gradert il 4 dan av World Kobudo federation og Ju Jitsu Norge. Han er fungerende hovedinstruktør i Trondheim JJK og en av årsakene til at klubben har en stabil og motivert medlemsbase. Ketil underviser alltid med stort engasjement og godt humør.

Inderberg jobber til daglig med regnskap. Han er i tillegg en meget erfaren dørvakt, og jobber også med sikkerhet i forbindelse med store og små arrangementer.

Ronny Sandberg sensei, 3. dan jujutsu

Ronny Sandberg har en lang og meget allsidig kampsport/kampkunst bakgrunn. I tillegg til å være gradert 3. dan i Nihon Goshin Ryu Ju Jutsu fra Japan, er han 1. dan Budoshin Shinyo jiu jitsu, 1. dan judo, 1. dan Ashihara karate, 1. dan Kyokushin karate, brunt belte i Machado brasiliansk jiu-jitsu. Han innehar også nivå 3 instruktør i Krav Maga, nivå 2 instruktør i shooto, nivå 1 instruktør i Kapap og nivå 1 instruktør i Haganah.

Sandberg sensei setter sin ære i at elevene skal ha det artig på trening, samtidig som han har et absolutt fokus på selvforsvar på sine treninger.

Kim Taraldsen og , 1. dan ju jitsu

Kim Taraldsen er en allsidig og erfaren konkurranseutøver i sports jujutsu. Han har en lang rekke norgesmestertitler i tillegg til flere gode internasjonale plasseringer. Taraldsen er også gradert (og trener) judo, karate og BJJ. I tillegg til kampbiten har Taraldsen praktisk bakgrunn som dørvakt gjennom en rekke år. På leiren vil han ha timer i kamp jujutsu sammen med Margareth Aase.

Margareth Aase, 1. dan jujutsu

Margareth Aase er norges mest profilerte, kvinnelige konkurranseutøver innen kamp jujutsu, og skal undervise dette sammen med Kim Taraldsen. Margareth har i likhet med Kim en mengde plasseringer både nasjonalt og internasjonalt.

Anders Olsen:

Anders er en meget erfaren utøver og fighter i Brazilian Jiu-Jitsu. Han skal snart delta i et av de mest prestisjefyllte, åpne mesterskapene i Abu Dhabi. Vi ser frem til hans timer på sommerleiren!

Gratis forelesninger:

Under samlingen kommer vi til å avholde flere forelesninger. Dette er ting som vil være av svært stor nytte for alle som driver med kampsport eller er opptatt av selvforsvar, kampsport og konflikthåndtering i en eller annen form. Forelesningene vil i utgangspunktet være åpne for alle (dog med et lite forbehold om plass - "first come, first serve") og de vil ikke koste noe å bli med på.

Vi har blant annet fått en av de meget erfarne kirurgene, Tom Nordby, på Ullevål Universitessykehus til snakke om voldsskader, overfallstraumer og evt. risiki ved kampsport. Dette bør alle som driver med kampsport få med seg! Dr. Nordby driver selv med kampsport og vet definitivt mye om temaet. Dette foredraget vil bli avholdt etter lunsj på lørdag: kl. 13.20. Varighet, maks. 1 time.

Videre kommer sensei Ronny Sandberg til ha et interessant og igjen veldig nyttig innlegg om PTS ('posttraumatisk stressyndrom' - fysiske, psykiske og sosiale ettervirkninger etter kriser, vold, stressepisoder m.m.). Sandberg har lang erfaring fra utenlandsoppdrag for forsvaret, og er en erfaren kampsportinstruktør, utøver og foredragsholder med selvforsvar som spesialfelt. Igjen er dette temaet noe absolutt alle som driver med kampsport og selvforsvar i en eller annen form - eller som mener noe om selvforsvar og virkninger av vold - bør få med seg. Dette foredraget vil bli avholdt etter lunsj på søndag: kl. 13.20. Varighet ca. 1 time.

Priser, voksenleiren:

Alle dager (3)

Kr. 750,-

Det er mulighet for rabatt ved mer enn to deltakere fra samme familie. Ta kontakt for nærmere avtale.

Kun fredag

Kr. 200,-

Lørdag og søndag (per dag)

Kr. 300,-

Fredag + lørdag el. fredag + søndag

Kr. 500,-

Betaling:

Forhåndsbetaling kan gjøres via giro til Oslo Ju Jitsuklubb, Rolf Wickstrøms Vei 15B, 0484 Oslo.
Kontonummer: 7044.05.41850 - Det er også mulig å betale kontant ved oppmøte.

Viktig å merke betalingen (også ved bruk av nettbank) med:

- Ju Jitsu Sommerleir

- Navnet på den som skal delta på samlingen

- Beltegrad og alder (fødselsår)

- Hvilken klubb du/din sønn/datter tilhører

- Hvilke dager betalingen gjelder for

Ta med kopi av innbetalingen ved innsjekking!

Det er også mulig å betale kontant ved oppmøte. Vær vennlig å ta med nøyaktig beløp ved innsjekking, og vær ute i god tid!

Forhåndspåmelding:

For at vi skal kunne planlegge en bra leir for alle deltakere og instruktører, er det avgjørende at vi får en forhåndpåmelding. Bruk helst e-post. Noter ned de punktene som står over ang. betaling. Gjerne også ta med evt. ønsker i forbindelse med samlingen!

Det er fint at barn og unge som ikke skal betale også forhåndspåmeldes med informasjon om alder, hvilke dager de skal delta, om vedkommende har trent kampsport før, og evt. hvilken klubb de kommer fra. Understreker dog igjen at det absolutt ikke er noen forutsetning å ha trent noen form for kampsport (ju jitsu, karate, judo, taekwondo, kung fu etc.) fra før.

Vi vil sende ut e-post før samlingen til alle foresatte med mer informasjon.

Overnatting:

Det er i år mulig (for voksne, og barn/ungdom i følge med foresatte) å overnatte i klubbens lokaler kostnadsfritt.

Det er blant annet kort vei til Haraldsheim Vandrerhjem: www.haraldsheim.no - rimelig og grei overnatting. Det absolutt nærmeste (og beste) alternativet er SAS Radisson i Nydalen, et topp moderne hotell ca. 10 minutter gange unna. Vi har forhandlet frem idrettspris på SAS-hotellet. Det er bare å henvise til "Ju Jitsu Sommerleir" :-)

Mat og drikke:

Som sagt kommer vi til å servere en rimelig lunch hver dag for de som måtte ønske dette. Nøyaktig pris kommer med det aller første. Det blir også mulig å kjøpe snacks, samt kaffe, te og annet drikke ut over det som inngår i lunchen.

Skulle du ha behov for noe å spise og drikke ut over dette ber vi deg ta det med.

Sosiale aktiviteter:

Både fredag og lørdag tar vi en felles tur ut "på byen". Håper at du har lyst og anledning til å ta en matbit. Her har du en god anledning til å bli bedre kjent med mange hyggelige mennesker! Vi kommer med mer informasjon på selve leiren om tid og sted - og vi er selvsagt åpne for gode forslag :-)

Lokalet befinner seg rett ved Maridalen i Oslo. Det planlegges en liten tur i et veldig fint turområde i byen. Kanskje finner vi anledning til en liten trening i det fri også...

Velkommen til en trivelig og utbytterik sommerleir!

Du kan også laste ned en "teaser" her.

Eget informasjonsark om barneleiren finner du her.

Dersom du trenger det får du Adobe Acrobat Reader ® ved å klikke her (gratis).

HUSK:

Treningstøy (drakt, belte).

Evt. - for voksne - beskyttelsesutstyr.

Innesko/tøfler.

Treningskniv og batong (hvis du har) - kun for voksne over 18 år.

Kvittering innbetaling (evt. bankutskrift) ved forhåndsbetaling.

Nøyaktig beløp dersom du betaler ved oppmøte.

Mat og drikke.

Ispose, tape, plaster.

Treningsiver.

Godt humør :-)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2009
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2009